علی اسلامیپناه:
بیش از ۲۰۰ هزار کودک دو تابعیتی دغدغه شناسنامهدار شدن دارند
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با اشاره به ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی، از دغدغه شناسنامهدار شدن بیش از ۲۰۰ هزار کودک حاصل از این ازدواجها خبر داد و خواستار ساماندهی مناسب این موضوع شد.
علی اسلامیپناه گفت: ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی اغلب در استانهای مرزی و بدون اخذ مجوز از طرف وزارت کشور صورت میگیرد که مشکلات متعددی را برای آنها به همراه میآورد.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، افزود: زن ایرانی در صورتی که قصد ازدواج با مرد خارجی را داشته و خواهان شناسنامه برای کودکان خود است، باید مجوز ازدواج خود را از طرف وزارت کشور اخذ کند.
وی ادامه داد: کشور ما زمانی که اقدام به جذب تعداد بالایی از مهاجران میکند باید تبعات حقوقی و اجتماعی آن را هم بپذیرد و به عهده نگرفتن مسئولیت مشکلات آنها، از سهلانگاری دولت خواهد بود.
اسلامیپناه با اشاره به یکی از مشکلات این افراد، یادآور شد: به دلیل قانون موجود در کشور درباره اخذ شناسنامه به نام پدر، فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی تا مدت زیادی از ابتدای تولد قادر به اخذ شناسنامه نبوده و پس از شناسنامهدار شدن نیز تا سن ۱۸ سالگی و تا زمانی که خود فرد درباره تابعیتش اظهار نظر کند این مسأله اعتبار دارد.
وی چند عامل را توجیهی منطقی برای شناسنامهدار شدن این فرزندان دو تابعیتی دانست و افزود: مهمترین آنها، ایرانی بودن مادر، متولد شدن این کودکان در خاک ایران و ۱۸ سال زندگی و انس گرفتن با فرهنگ جامعه ایران است.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: شرایط سختی که برای شناسنامهدار شدن ایرانیان دوتابعیتی در جامعه وجود دارد باعث شده در حالی که دغدغه سایر جوانان تحصیل و اشتغال است، دغدغه حدود ۳۰۰ هزار کودک دو تابعیتی، اخذ شناسنامه باشد.
اسلامیپناه، ادامه داد : در چند وقت اخیر این مشکل در قالب طرحی در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس مطرح شد اما بدون نتیجه رها شد و هماکنون کمیسیون امنیت ملی مجلس در حال بررسی این موضوع به شکل جدیتری است.
خانه ملت
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025